6 Mayıs 2015 Çarşamba

HIDRELLEZ








Merhaba,


Sevgili Blogcular,TEMBEL BEN uzuuuuuuuuuun up uzuuuuuuuuuuunnnn bir aradan sonra bir kaç cümle yazmaya karar verebildi.

Bir miskinlik bir rehavet bir uyuşukluk var hala üzerimde.
Esnemekten bitap düşüyorum.
Sürekli bir uyku hali.
Bahar yorgunluğu mudur?
Depresyonun dibini mi gördüm?
Panik atağım mı hortladı?
Bilemiyorum...

Canım oğlum birtanecik kızımın yanında İstanbul'da.Bir buçuk aydır boş bir eve gidip geliyorum.Çok da özledim onları.Anneler gününde de yanımda olamayacaklar.Bende kendi annemle avunurum artık...
Oğlumu tedavi için gönderdim.
Koskoca Trabzon'da Devlet -Özel Hastanelerinin gani gani olduğu şehirde ve ve ve Fakülte Hastanesinin bile olduğunu da söyliyeyim,çocuğumu ki hastalığın tanısı konmuş TEDAVİ EDEMEDİLER!!!

Üç tane Profösör'e göründü,olmadı.(!)
Zaten Fakülte Hastanesine düştün mü yandın demektir.Tetkikler için gün almak bile ayrı bir hikaye.Onu da yaptır bunu da yaptır şunu da görelim.O arada (Allah vermesin) ölmezsen şanslısın demektir.Hayır anlamıyorum,Tıp Fakültesi kazanabilmek ayrı bir zeka,okuyabilmek onca yıl takılmadan da ayrı bir zeka,uzmanlaşabilmek de ayrı bir zeka ve tanı koyup tedavi edebilmek de ayrı bir zeka işi bence.Eeee herkes de Doktor olamayacağına göre,nedir bu Doktorlardan çektiğimiz???
Bu arada da acı bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıya kalıyoruz,önemli rahatsızlıklarda mutlaka birkaç Doktora görünmek gerekiyormuş.
Demek ki neymiş;ufak tefek rahatsızlıklar için Trabzon'da ki hastanelere güvebilirmişiz ciddi ve hassas rahatsızlıklarda Ankara-İstanbul'a.

Oğlum bu arada 'Crohn' hastası ince bağırsakta reflü.Hassas vücud yapısındaki insanlarda oluyormuş tam olarak neden kaynaklı belli değil.İnce bağırsakta bir allerjik reaksiyon da diyorlar.Oğlum zaten bebekliğinden beri Allerjik bir bünyeye sahip.Allerjik Astımı'da var.Çok şükür şu anda çok iyi.Bazı tahlilleri kaldı onlarda çıksın sonucuna göre tedavisi devam edecek.Üzücü aslında ömrü boyunca gözetim altında olacak.
Tüm hastalara acil şifalar diliyorum yakınlarına da sabır,bir evde bir hasta varsa evin içindeki diğer bireylerde en az hasta kadar etkileniyorlar.Benim bu konuda FOBİM bile oluştu.Hastane Doktor düşmanı oldum.İmdat eşiğim var o eşiğe kadar kendi kendime tedavi olmaya bakıyorum.İnatçı bir KEÇİ olduğumdan (Oğlak burcu) o eşik gelmeden Hastane ve Doktora gitmem.Kesinlikle tavsiye etmiyorum ama elimde değil.Panik Atak hastası olmam da çok normal :((((

Neyse ya; bu kadar rapor vermek yeterli olmuştur.
Bugün HIDRELLEZ geçen yıl ki yazımdan buradan okuyabilirsiniz.
Bu yıl sadece 'SAĞLIK' diliyorum.
Dilerim tüm dilekleriniz arzularınız 'HIZIR' ile' İLYAS'ın buluştuğu anlara denk gelir ve dilekleriniz kabul olur,gerçekleşir.

Allahım dertte olanlara deva,hastalara şifa versin.

Hexe'niz dua ve dileklerinizin gerçekleşmesini dileyerek.Satırlarına son veriyor.Sevgiler



                                                                                                                                                        NuR  :)







5 yorum:

  1. Kız bende nerede Nur'cuğum diyordum. Aslında ben de epeydir ara vermiştim, yeni döndüm. Hoşgeldin canım.
    Oğluna çok çok çok geçmiş olsun, şaşırdım Trabzon büyük gelişmiş bir şehir...dediğin gibi madem doktorlar teşhis de konulmuş nasıl oluyor da tedavi edemiyorlar Allah'ım yaa....neyse inşallah bir an önce sağlığına kavuşur. (Amin)

    Bu arada ikimiz de oğlakmışız ve aynı senin gibi doktor, hastane sevmem.
    sağlık ocağına ise migren ilacı yazdırmak için ayak üstü 5 dakika uğrar hemen kaçarım :)))
    o zaman ikimiz hasta olmayalım hiç beybisi:)))

    sevgilerimle öptüm


    YanıtlaSil
  2. Sevgili Müjdeciğim yüzümde kocaman bir sırıtışla yazıyorum.Çok teşekkür ederim.Sıkıntılı zamanlarımda yazmak istemiyorum çünkü sanki ağlama duvarıymış gibi tüm içimdekileri buraya döküp belki arada yazdıklarımı okuyanları sıkmak istemedim.Kısa bir özetle hallettiğimi düşünüyorum ara verdiğim zamanı.Açıkcası içimden de gelmedi bişeyler yazmak.
    Oğlak burcu olmak ayrıcalıktır bence,ortak çok yönümüzün olmasına çok sevindim.Oğlum Ankara'da tedavi oluyordu Hacettepe'de yılda bir kontrolleri olmuştu fakat ismi lazım değil yüzünden (babası) hastalık geçen sene Ramazan'da nüksetti.Sırf bir kolonoskobi sonucu Doktora gösterilmediği için.Çünkü Oğlum hastalık nüksetmesin diye ilaç kullanmak zorunda dozu ayarlayacak olan da Doktoru.İsmi lazım değil ''senin bir şeyin yokmuş ilaç falan da kullanmıyacaksın'' diyerek ihmal etti.Uzun hikaye, olan Oğluma oldu.Kızım İstanbul'da okuyor onun yanına gönderdim.Bu hastalığın esas uzmanı Çapa Tıp Fakültesinde onu bulduk.Çok şükür sağlığına kavuştu.Bazı tahlillerinin çıkmasını bekliyoruz ona göre eve gelecek.Çok da özledim ikisini.Böyle işte. Öptüm canısı,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.

    Linki tekrar denedim, düzeltilmiş olduğunu sayfanıza ulaşınca anladım. Oğlunuzun rahatsızlığı ile ilgili ayrıntılı bilgilere burada ulaştım. "İnce bağırsakta reflü" Ben normal bir reflü rahatsızlığı biliyordum ama gerçekten ince bağırsakta da reflü olduğunu ilk defa duydum.

    Cenab-ı Allah'tan acil şifalar dilerim. İnşAllah en kısa zamanda iyileşir ve eski sağlığına tekrar kavuşur oğlunuz.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey çok teşekkür ederim ilginize.Fobi oluştu bende valla,gözünün içine bakıyorum hastalık nüksetmesin diye.2 kere tekrarladı.Allah'tan uzmanını bulduk İstanbul'da.Onun takibinde devam ediyor tedavisi.Kolit ve iltihabik kolitle karıştırılıyor ki onların tedavisi uygulanıyor ve hiçbir işe yaramıyor üstelik boşuna ilaç içmiş oluyor hasta.Hayret ettiğim şey de burada özellikle Profesör Doktorlara dosyasıyla gönderdim (3 ayrı Profesör) adamlar 'Crhon Hastalığı ile ilgili en ufak bilgi sahibi değiller ve senin elindeki koskoca Hacettepe Üniversitesi yazan klasöre bakmıyorlar bile.Allah dert verip derman arattırmasın.Çok sevgiler hoşçakalın...

      Sil
    2. Merhabalar.

      Mutlaka ülkemizde de vardır, Prof.Dr. Aziz Sancar gibi bilim adamları. Ama bizim hastane profları ünvanı aldıktan sonra yan gelip yatıyorlar sanki (gayretli olanları tenzih ederim). Halbu ki, bu hastalık üzerine gerekli araştırmalarda bulunmaları gerekir. Yoksa başımızdakiler, bilim adamlarında da mı araştırma şevki bırakmadılar?

      Selam ve dualarımla.

      Sil