18 Mayıs 2016 Çarşamba

TÜRKİYE'DE KADIN OLMAK #4

















Son başlık olarak toparlamaya çalışacağım bu yazı dizisini.Toplum 'Ahlakımızın' yerle bir olduğu son dönemde Kadınlar Cumhuriyet'imizinn kurulduğu günlerden çok daha geriye doğru savruldu.Hemcinslerimiz tarafından da acımasızca eleştirildik, dışlandık.Giyim kuşam konusunda da ayrımlar yaşıyoruz.Çocuk yetiştirmede de,fikir ve düşüncelerimizi söylemekte de.

Sözde 'Özgür' bir ülkede yaşıyoruz.Özgürlüklerimize de çerçeveler çizilmiş.Mahalle baskısı diye bir şey de var.Son yıllarda çoğalan 'Kadın Cinayetleri' Kanunlarımızın caydırıcı olmadığını Dünya'da ilk kez Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilen Ülkemizde (çok büyük bir ayrıcalık) Medeni Kanunumuzun Kadını korumada çok yetersiz kaldığını ve Çocuklarımızı bile koruyamadığımızı acı şekilde öğreniyoruz, görüyoruz.Toplum olarak Ahlak seviyemiz çok düşük.

Bunlar yetmezmiş gibi bu senenin başında TBMM de kurulan 'BOŞANMA KOMİSYONU' bir rapor hazırladı ve Meclis Başkanlığına sundu (16 Mayıs).


İçeriği içrenç ötesi! Kadın ve çocuk hakları resmen gasp ediliyor!!!

-Çocukları,onları istismar veya tecavüz edenlerle evlendirilmeye teşvik edilecekmiş!YUHH!!!!!!

-Şiddet gören kadınlara arabuluculuk edilecekmiş üstelik Aile danışmanı olan bir Psikolog değil de Diyanet işlerinde görevlendirilen bir yetkili tarafından!Dini temellere uygun rehberlik edilecekmiş! KADERİM diyeceğiz katlanacağız öldürülene kadar demek ki!!!!!!!

-Mesai saatleri içerisinde şiddete maruz kalan Kadın Karakola gidip şikayet edemiyecekmiş!

-Aile Hukuku söz konusu olunca duruşmalar gizli yapılacakmış!Kimse duymasın bilmesin!!!

-Mal paylaşımı konusunda da dava açma süresi getirilmeye çalışılıyor!

-Eşin ölümünde kadının mal rejiminden kaynaklı %50 payı verilmemeye çalışılıyormuş!YUHHHH!!!


Kısacası kazanılmış haklarımızdan olacağız.Çocuklarımız Devlet tarafından korunamayacak.Sanki korunuyorlarmış gibi!

Tecavüzcüsüyle evlendirilip beş yıl takip edilecekmiş!!!
Hayır anlayamıyorum;
Ya bir tek kişinin tecavüzüne uğramadıysa,ya babasının ağabeyinin tecavüzüne uğradıysa,ya tecavüz eden evliyse,ya tecavüze uğrayan erkek çocuğu ise (bunları yazarken bile midem bulanıyor ama örnekleri çok,duyduk) ne olacak????Yaşadıkları Travma ne olacak?Hayata ona tecavüz edenle birlikte devam edecek yok artık!!!!OHAAAA!!!!

Hani tecavüzcüsünün başını kesip köy meydanına atan Kadın vardı,üstelik hamile kalmıştı ve bebeği doğurtturdular zavallıcığa.Hapise atıldı, ben olsam Madalya takardım.

Bu ülkede tecavüze uğradıysan suçlusun arkadaş!
Seni hiç kimse koruyamıyor,koruyamaz.Mahalle baskısından ,akrabalarından gelen davranışları düşünemiyorum bile!Her şekilde dışlanıyorsun.DEVLET mi? Aile Bakanlığının başındaki kişi zaten Ensar Vakfındaki olaydan sonra söylediği cümle ile ne kadar acı bir durumda olduğumuzu ortaya koydu.Ya giyindiğin elbiseye laf ederler ya da hayat tarzına,davranışlarına yada Kadın oluşuna!!!Zihniyet bu!

Biz ne kadar iğrenç MAHLUKATIZ ki KADIN olarak Dünya'ya gelmişiz!!!Hem Müslümanız hem TÜRKİYE'deyiz.

Daha başka ne denilir ki?Elin Gavuru Mars'a araç indirsin keşifler yapsın,biz tecavüze uğrayanın RIZASI vardı yoktu diye kıyafeti şöyleydi böyleydi diye kafa yoralım,konuşalım.


Yazıklar olsun böyle zihniyete.Yuh olsun bu şekilde düşünenlere!!!



Ben Hexeniz,KADIN-ANNE vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.Sevgiler...



                                                                                                                                                   NuR :)













2 yorum:

  1. Nur'cuğum bunlar toptan bizi çıldırtmayı kafaya koydular galiba. En kolay yoldan bu şekilde kurtulacaklar herhalde laik, aklıbaşında, Atatürkçü kesimlerden. !! Psikolog yerine din görevlisi konusu, tecavüzcüyle evlendirmeye teşvikler! Yani bile bile "Biz alçağız, namusuzuz" demenin başka bir yolu. Bunlar bence imam hatip mezunlarına İŞ BULAMADILAR. Matematik, kimya, fizik öğretecek halleri de yok, o yüzden böyle saçmalıklara sığındılar! Darbe kötü diyenler böyle bir ülkeyi acaba darbe veya halk devriminden başka ne paklar? Devrim yapacak g.... yok kusura bakma vatandaşlarda, tuttuğu takım şampiyon olunca koşa koşa Kızılay'a milyon akıyorlar ama gel saraya yürüyeceğiz desek 10 kişi anca gelir. O zaman darbe yapacaksın kafalarını ezeceksin. Başka bir çözüm yok, yani seçimler filan masal, hile dönüyor bolbol, mercimek beyinlilerin seçtiği kişileren ne hayır gelir zaten?:(

    Kalemine sağlık canım. Çok öptüm. :)

    YanıtlaSil
  2. Müjdeciğim ağzına sağlık.Aynen katılıyorum.Bu Ülkeyi ancak Darbe paklar.Teşekkür ederim öptüm :)))

    YanıtlaSil