10 Mart 2016 Perşembe

8 MART'IN ARDINDAN ÇOK ACI



Merhaba,

Sevgili Blog komşum Müjde Hanım ''Bücürük ve Ben'' paylaşmış bu yazıyı.8 Mart'ın ardından o kocaman puntolarla dışarıya dökülenlerin hiç birinin arayıp sormadığını duymak içimi daha da acıttı.
Yazık gerçekten Türkiye'de Kadın olmak hele ki Asker Eşi olmak,Eşini kaybetmek ,kurşun da yemek...Yalnız kalmak,hemcinslerimiz tarafından aranmamak,desteklenmemek,hatırlanmamak...

Bir sürü Dernek yok muydu? Kadın Kadın Kadın diye?Kadın hakları savunucuları nerede?

Biz ne ara böyle taş duvar olduk?

Yeminle UTANDIM Kadınlığımdan, İnsanlığımdan :(



Lütfen paylaşalım.Belki biri KADINLAR görür.

Kaynak Hürriyet Gazetesi




" Bana da kurşun sıktılar. Hangi kadın hakları savunucusu çıkıp da 'Senin göğsüne saplanan kurşun bizim göğsümüze sıkılmıştır.' dedi? Hiç. Hani kadın hakları?

" Biliyor musunuz o feminizmden söz edenler var ya? Kadın haklarından, çocuk haklarından söz edenler. Sokağa çıkıp 'kadın hakları' diye bağıranlar. Hiçbiri, hiçbiri aramadı. Bir telefon bile etmedi. Ama biz asker eşleri olarak birbirimize sarıldık. Mehmetçikler aradı, sordu bizi. Bu ülke için canımızı verdiğimiz insanlar ise unuttu bizi."
"Acılı insanlar birbirlerine güç veriyor. Biz çok acılar yaşadık. Yaşıyoruz. İlk günler haberlere konu olup sonra unutuluyoruz. İşte o unutulmak yok mu? İnsanı kahreden o oluyor."

" Bir gün bakıyoruz teröristler pusu kurmuş. Haberler ' Bir asker şehit oldu' diyor ve ertesi gün herkes unutuyor. Ama benim aklımdan çıkmıyor. Çünkü benim sevdiğim adamı öldürdüler. Benim çocuklarımın babasını benim gözlerimin  önünde öldürdüler."


Malazgirt jandarma komutanı binbaşı Arslan Kulaksız, eşinin yanında şehit edildi. :( Eşine de kurşun sıktılar ama Allah korudu. Kızı İrem'i babasız bıraktılar. :(  Sadece bir şehidimizin kısacık hikayesi bu. Mekanı cennet olsun. :( Allah ailesine sabırlar versin.   

Not:  Çorbada tuzumuz olsun; dayanışma önemlidir. Dileyen sevgili arkadaşlarım da bu haberi paylaşabilirler, sevinirim ne kadar çok olursak o kadar iyi. Dayanışma bu günler içindir. :( 








2 yorum:

  1. Nur'cuğum çok teşekkür ediyorum canım, bu yazıyı dün Müyesser Yıldız'ın twitter ve facebook sayfasında gördüm, Hürriyet'teki röportajı okudum ve ben de senin gibi utandım. Ne zaman bu kadar duyarsızlaştık, hissizleştik bilemiyorum. Savaşların (iç savaş olsun, dış savaş olsun) bir sonucu sanırım. :( Savaşlar insanları hissizleştiriyor. :( kalemine sağlık...sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Asıl senin ellerine sağlık,iyi ki paylaşmışsın hiç haberim yoktu gerçekten.Çok üzüldüm ve çok utandım.Savaş gerçekten hissizleştiriyormuş,her gün kayıp haberleri almak normalmiş gibi geliyor.Empati yapamıyorum bile nasıl bir acıdır.Çok sevgiler canım...

    YanıtlaSil