21 Kasım 2015 Cumartesi

CEEP CALM AND JUST SMILE





Akşam evde oturuyordum.'Kiralık Aşk' dizisini izliyordum elimde motiflerim ördüğüm battaniyeye takıyordum.Örgü aşkına tutuldum bu aralar.Oğluşumu da bekliyordum.Saat 16.00 dan sonra Dayısını yanında İnternet Cafe'de çalışıyor,cep harçlığı için.
Özlüyorum onu ve yemek yediğini görmek için bekliyorum gelişini.Azıcık koltukta şekerleme yapıyorum o gelene kadar bana yetiyor (saat 24.00 gibi geliyor).Bazen arayıp soruyor gelmeden ne yemek var veya şundan yerim diye.Yemek düzenine çok özen gösteriyoruz zira geçen sene oldukça ciddi bir sağlık soruyla uğraştık.Çok şükür şimdi çok çok iyi.Kontrolleri var yakın zamanda tekrar İstanbul'a gitmesi gerekecek.Yaşadığım şehirde malesef tedavi edemediler ve hastalık ilerledi.Dikkat ve kontrol gerektiren bir hastalık 'Crohn Hastalığı'.Başka bir zaman bahsederim daha önce hastalığı hakkında yazmıştım.Merak ederseniz buradan okuyabilirsiniz.Daha ayrıntılı yazacağım çünkü yeni ve az bilinen bir hastalık :(((
Oğluşum bir şeyler yerken kanalları karıştırdı 'Kim Milyoner Olmak İster?' adlı yarışmada durdu.Biz bayılırız sorulara cevap vermeye.Döndü bana dedi ki; neden katılmıyorsun yarışmaya.Şöyle bir baktım ona bir kaşımı kaldırıp, ben mi? diye sordum (bana sormuştu tabii).En kötü ihtimal bin TL alırsın dedi.Döndüm dedim ki;beni o kadar Akıllı buluyor musun gerçekten?sen katıl öyleyse dedim.Bana tip tip bakıp 'her şeyi biliyorsun her şey hakkında bilgin var neden kendini küçümsüyorsun ki?' dedi.

Ben bir ŞOK oldum yalan değil.Sonra bir GURUR da duydum kendimle oğlumun gözünde sıradan biri değildim.Çok Akıllı sayılmam bence, ama meraklıyım.Çok kitap okumanın faydasını görüyorum tabii.Boş biri değilim bu kesin.İlgimi çeken alanlarda bilgiliyim sadece.
En önemlisi Oğlumun beni böyle görmesi,DÜNYALARA değişmem bu duyguyu ve öngörüyü.Canım OĞLUM annesinin kuzusu birtaneciğim,seni çok seviyorum.İyi ki benimsin,iyi ki varsın bebeğim.Çok mutlu ettin anneciğini.Korkarım başvuruyu da yapmışsındır ama ben korkarım oraya çıkmaya adımı bile unuturum gibi geliyor :)))))))) Senide kırmıyayım olursa giderim,zaten sen beni bırakmazsın kafamı ütülersin 'hadi, hadi, hadi diye'değil mi?

Sevgili günlükcüğüm işte böyle,oğluşum beni bir silkeledi.Çünkü bu yönlerime çok değer vermiyordum.Salak hiç olmadım ama Akıllı da sayılmam.Azcık çatlaklık var yani :))))
Sabah daha mutlu biri olarak kalktım yatağımdan.Çok şükür sağlıklıyım ,çok şükür nefes alıyorum,çok şükür hayatımı kendim yönlendiriyorum ve çoook çok şükür ASLAN gibi bir oğlum dünyalar tatlısı bir kızım var.Daha ne isterim ki...



Musmutlu günleriniz olsun ben Hexe'niz bildirdi.Sağlıkla,mutlulukla,huzurla kalın.Çok sevgiler....








6 yorum:

  1. Nur'cuğum akıllı, kültürlü insanlar bu yeteneklerini küçümserler çünkü mütevazilerdir, tam tersine ne kadar akılsız, kültürsüz, zır cahil varsa bak "en iyi onlar bilirler" havasındadırlar. En büyük örnek sosyal medyadaki akp - akp'li olmayanlar arasındaki yorum savaşları. :) O yüzden kendini küçümseme canım, o yarışmayı çok severim, izlediğim de tek yarışma. Katılırsan haber ver çünkü her zaman düzenli bakamıyorum, seni kaçırmak istemem. Çok sevinirim ve umarım iyi bir de ödül almadan dönmezsin. Oğlunun hastalığını ilk kez duydum bilmiyordum böyle bir hastalığı, çok geçmişler olsun.
    Sevgilerimle öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Müjdeciğim çoooook teşekkür ederim.Yok ayol ben katılamam yazdığım gibi adımı bile unuturum orada :)))))))))) Gönlü olsun oğluşumun diye başvuru yap bakalım dedim.Bende bu şansla, çölde beni kutup ayısı bulur misali,beni bulmaz öyle şeyler.Ama oğlumun ağzından o sözcükleri duymak beni gururlandırdı.Senin yorumunda çok mutlu etti beni.Blogu açmamda ki amaç anılarımı yazmak görüşlerimi kalıcı hale getirmek hani çocuklarıma hatıra olsun ileride doğmamış torunlarıma 'bak annanen bak babannen neler yapıyordu,oku' deyip beni anmalarını istemem.Ben ,ben,ben diye konuşmak hiç bir zaman istemiyorum öyle egom yok.O yüzden yazarken çok mu bencil davranıyorum diye çok dikkat ediyorum yazdıklarıma.Bir şeyler yazmak istiyorum bana dair,hissettiklerime dair çocuklarıma hissettiklerime dair.Onları ne kadar çok sevdiğimi onlara çok değer verdiğimi bilmeleri ve beni unutmamalarını istiyorum.Bencilce bir istek sayılmaz değil mi?Ego sahibi insanlar benden uzak istedikleri yere direk olsunlar hiç işim olmaz.Çok öptüm canım,ya Bücürük nasıl? merak ettim...

      Sil
  2. Bak baaak... Battaniye örüyormuş zaten, ben de zannediyorum ki emekliliği bekliyor elişlerine bulaşmak için :)
    Oğluşuna sağlık dilemekten başka elimden birşey gelmiyor ne yazık ki :(
    Sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena yakalandım,kurabiye kavanozundan kurabiye çalan çocuk misali :)))))))))) Bu kadar hevesle boş kalamazdı ellerim değil mi ama? Yorum için çok teşekkür ederim.Öpüldünüz,sevgilerimle....

      Sil
  3. Merhabalar.

    Blog sayfama yaptığınız ziyarete ve sayfamı takibe almanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Ben de iade-i ziyarete geldim ve en son bloğunuz olan "Sakin Olun ve Sadece Gülümseyin" başlıklı bloğunuzu okudum. Her şeyin başı sağlıktır. Sağlığı da önce akıl, daha sonra da beden sağlığı diye sıralayabiliriz. Oğlunuzun rahatsızlığı için geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, Cenab-ı Hakk'tan oğlunuza acil şifalar diliyorum. Bir taraftan tıbben yapılması gerekenler yapılırken, diğer taraftan da yapılan tedavinin şifa vermesi için dua ve niyazlarda bulunması gerekir.

    Her ne kadar söz konusu hastalık ile ilgili daha önce paylaştığınız bir bloğunuzun link bağlantı komutunu vermiş olsanız da sayfa açılmıyor hata veriyor. Link adresini tekrar gözden geçirmeniz gerekiyor herhalde.

    Hem arayüzü, hem de içeriği itibariyle çok güzel bir blog sayfanız var. Okuyanı ve takipçisi çok olsun inşAllah.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Bey, çok teşekkür ederim.Hem yorum bıraktığınız için hem dilekleriniz için hemde takibe aldığınız için.Bağlantıyı hemen düzeltmeye çalışıyorum,uyarı için ayrıca teşekkürler.İyilikle kalın,sevgiler...

      Sil