26 Kasım 2014 Çarşamba

...KADIN...


                                    


Ne zormuş KADIN olmak,

Ne zormuş BAĞNAZ zihniyetlerde KADIN düşüncesi olmak,

Ne zormuş erkek egemen bir toplulukta KADIN OLABİLMEK!!!!



KADIN

ANNE



ABLA

HALA

TEYZE

YENGE

GÖRÜMCE

BALDIZ

ELTİ

ANNANE

BABANNE

DİŞİ İNSAN TÜRÜ...


KADINIM BEN, her şeyden önce İNSANIM.

İNSANIM BEN,her şeyden önce ANNEYİM.

Bu özelliğim bile beni erkeklerden kat ve kat üstün kılar.Kadınsız yaşayamazsın erkek ırkı her açıdan muhtaçsınız bize.Öyle karşımıza geçip bize lütuf bahşediyormuşsunuz gibi ahkam kesemezsiniz.Dini kullanarak  kalıptan kalıba sokuyorsunuz bizi.Biz sadece bir erkeğin eşi, evinde pişirip kotaran, çocuğunu doğuran, bakan, büyüten,cinsel bir obje değiliz.

Kadınlar toplumun temel direğidir.Bizi ikinci sınıf yapamazsınız.Bu şekilde düşünenleri şiddetle kınıyorum!
Siz istediğiniz kadar erkek egemenliği diyiverin tarihe bakın büyük devletleri bile KADINLAR yönetiyordu ama bunu bile kabul edemezsiniz.Siz varsa yoksa UÇKURUNUZU düşünürsünüz.

YENİ TÜRKİYE'DE;
 -Nefsinize hakim olamadığınız için KADIN suçludur.
 -Tecavüze uğradığı için KADIN suçludur.
 -Taciz edildiği için KADIN suçludur.
 -Akıllıdır diye KADIN suçludur.
 -Güzeldir diye KADIN suçludur.
 -Dişi doğduğu için ve doğurduğu için KADIN suçludur.


Siz KADIN eğitim gördükçe,bilinçlendikçe,kendi ayaklarının üzerinde durdukça size ihtiyaç duymadıkça rahatsız oluyorsunuz.
Çünkü;
Ben KADINIM hayatımı tek başıma da geçirebilirim.Erkeğe ihtiyaç duymadan da ömrümün sonuna kadar yaşayabilirim.Çoğalmak istersem gider sperm bankasından satın alırım,spermi de kendim üretebilirim 3D yazıcısında veya klonlanırım, istersem yaparım yani...Gezmek istersem gezerim.İçmek istersem içerim.Eğlenmek istersem eğlenirim.Kısaca sen kaybedersin ERKEK KİŞİ.
Bizleri hafife alma derim ben.


Dünya'yı bize güldürdürdüğü için  Reis-i Cumhur'a ayrıca sitem ediyorum.Cristof Colomb az gelmişti tam oldu.

Twitter'da okumuştum;İnce mizah :))

''Milli içkisi Ayranla Amerika'yı yeniden keşfeden Reis-i Cumhur.,bir de Aslan Sütünü denesene,Ay'a Neil Armstrong'dan önce çıkmazsan adam değilim.''







KADINIM ben;

                         Rüveyda ve Furkan Can'ın ANNESİYİM,
                         Sena, Nisa ve Ömer Asaf'ın TEYZESİYİM,
                         Nuray,Barış ve Adem'in ABLASIYIM,
                         Gökçe'nin GÖRÜMCESİYİM,
                         Babamın ve Annemin KIZIYIM,
                         Namı diğer HEXEYİM,

                         KADINIM BEN, KADIN...







13 yorum:

  1. Nur'cuğum kalemine sağlık, maalesef kadın deyince sadece bacak, meme, g...akıllarına gelen kesim var, Tayyip de o kesimden, çünkü beyni iki bacağının arasında çok belli oluyor...magazin basını da maalesef kadınların aleyhine çalışıyor, hep bu kesime yönelik meme, g....t resimleriyle ön plandalar, ciciş miciş, porno yıldızı övgüleri...dolayısıyla kadın deyince g..t bacak meme olmuşlar:( böyle olunca ilk tepki KAPATALIM da kurtulalım ençok o kapatmak isteyenlerin aklı fikri memede olanlar...geçenlerde ünlü yıldız Bruce Willis'in kızının göğüsleri çıplak, üzerinde mimimini bir etek NY sokaklarında resmi vardı, (yabancı bir gazetenin sitesinde) altına yorumlar yapmışlar, İngiliz Amerikalı isimleri olanlar yadırgamamış ama bir Türk isimli kişi İngilizce olarak 'bu kadını diri diri yakmak gerekir' diye yorum bırakmıştı. Bunlar kadınlardan NEFRET ediyorlar ve sanıyorlar ki, kadın kapatılınca namuslu olacak, Oysa daha dün ABD de türbanlı bir kadın öğretmenin 16 yaşındaki mi ne öğrencisiyle basıldığı için bilmem kaç yıl hapis cezasına çarptrılıdığı haberi vardı. Zeka katsayıları az olduğu için namusu kılık kıyafet ile özdeşleştiriyorlar, halbuki hiç alakası yok, türbanlı olup da sevgilisine kocasını boğdurtanı da görüyoruz hem de Türkiye'de. Namusun sadece kadınlara özgü bir şey olmadığını, kılık kıyafet veya kapanmanın namusla ilgisi olmadığını, hele hele başörtüsünden yani KUMAŞTAN NAMUS OLMAYACAĞINI öğrenmeleri gerek. Ama bunun için zeka katsayılarının yüksek olması gerekir ki o yok...:( o yüzden de tecavüzün tacizin akıllarına gelen her tür cinselliğin suçlusu olarak kadını görüp ondan nefret ediyorlar....
    çenem düştü yine kusura bakma...
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ne kusuru sen yaz ben sayfalarca okuyabilirim.Yorumun için çok teşekkür ederim.
      İş yerinde aceleyle yazdım.Aslında yazacak o kadar çok şey var ki...Anlayan olmadıktan sonra bir anlamı da yok diyorum bazen.Hemfikirim bunlar KADIN düşmanı.Şu sözün de tarihe geçsin yahu 'KUMAŞTAN NAMUS' çok beğendim.İyice bölündük fena çok fena...Biz bunları hak etmiyoruz,uğraştığımız şeye bak.Dünya tabii ki başka yerleriyle gülecek bize...Ne hallere düştük...

      Sil
    2. :))di mi ya?:))kumaştan namus olsaydı metreyle namus satın alırdık:))oysa ki namus metreyle satın alınamayacak bir şey:))ha böyle diyorum diye başörtüsü takanlarla bir sorunum yok, isteyen taksın tabii ki de..

      Sil
    3. Günaydın...Başörtüsüyle benim de sorunum yok.Siyasete bulaştırılması ile ve simge yapılması ile sorunum var.Kadın üzerinden siyaset yapılmasıyla derdim var.Sadece İslam devletlerinde Kadın problemi var ve bunu İslamiyetle bağdaştırılması ile sorunum var.Kadınız diye ötekileştirilmeye çalışanlarla ciddi sorunum var.Birde bunu hala anlayamayan Kadınlarla ciddi ciddi sorunum var.Eğitim şart da diyemiyorum artık çünkü çok iyi eğitim almış insanlar (özellikle kadınlar) inanılmaz kör cahil.Türkiyem temellerinden sallanıyor.Biraz da biz mi suçluyuz ki?

      Sil
  2. Sevgili Nur merhaba;
    Tarih boyunca hiç değişmeyen bir tartışma gene gündemde.Kadın ve erkek. RTE gene yaptı yapacağını ve bir tartışma attı önümüze.Bu adamın bir kızılderili olduğundan şüpheleniyorum bazen.Yangını çıkarıp ateşin başına oturan biri gibi.
    Kadın ve erkek elbette ki eşit değil.İki ayrı cins. Eşitlik hakikaten fizyolojik olarak da fıtrat olarakta mümkün değil.Eğer bunu kast ettiyse(-ki sanmıyorum) RTE'nin sonuna kadar arkasındayım.Ama sosyal statü ile bunları karıştırmak bağnazlıktır.Kadın namusu temsil eder.Erkek kendisine verilen koruma görevi gereği bu namusu korur.Bu demek değildir ki kadın kendini namusunu koruyamaz ya da bir erkek olmadan namussuz olur.Tabii ki anlatmak istediğim bu değil.Kadın evlenene kadar kendini saklıyor bu bir gerçek.Ve ilk gece tabusunu eşi ile paylaşıyor.Sakın bekaret namus mu diye tartışma çıkmasın.Bu yazıyı okuyan hangi kadın evlenmeden önce eşinin olmadan önce başkasının olmayı ister.Bu bence en uç feminist bir düşünce olurdu.Statü olarak kadın da erkek de eşittir.Din bunu yasaklamıyor.Ben en çok zavallı Emine Erdoğan'ı düşünüyorum.Gölge olmayı acaba sindirebiliyor mu? Kocası onu ikinci planda görüyor ve bunu tüm dünyaya da duyuruyor.Bu tartışmanın en tepede ki mağduru bu kadındır diye değerlendiriyorum.Belgesellerde izleriz.Bir sürü vardır ve bir lider erkek.Özetle harem.Ama bu belgeselde ki "hayvan" toplumunda.Demek ki bazıları belgesellerin etkisinde fazlaca kalmış.Ben eşime ya da kız arkadaşıma gereken insani saygıyı ve düşünce eşitliğini sağladığım sürece sevgime ve saygıma karşılık bulurum. Düşünce eşitliği dedim özellikle çünkü eşim ya da kız arkadaşım benimle kömür taşımamalı benimle pazar filesi taşımamalı soğukta bir yerlere gitmemeli evin boyasını benimle yapmamalı.O zaman ben erkek olmam.Kız arkadaşı olurum ötesi de olmaz.Şimdi bunlar mı referans alacağımız konular.Poşet taşımak odun kırmak.Bu benim anlayışım.Burda eşit değiliz çünkü.Kadın bunları yalnız yapamaz mı? tabii ki yapar.Ama ben hayatta değilsem.....

    YanıtlaSil
  3. Çoook hoş bir yazı. Bayıldım baştan sona. Elinize, yüreğinize sağlık. Her ne kadar bu konular beni artık umutsuzluğun dibine vurdurmuşsa da, kendime benzeyen birilerinin benzer düşüncelerini okumak, içime su serpti. Çok teşekkürler. :)
    Bu arada, bist du wirklich eine Hexe? ;)
    Ayrıca sizi takibe aldım. Duvar kağıdınızdaki kalpçikleri bile çok sevdim. :) Bana da beklerim, sevgiler... :)
    http://mimiklibocek.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Yorum almak hoşuma gidiyor zira becerebiliyor muyum? diye aklımda deli sorular :))) Bir şeyler yazmaya çalışıyorum.Eski yazılarımda bahsetmiştim çocuklarıma anı kalsın istiyorum.Biraz benden biraz düşüncelerimden biraz hayatımdan kesitler olsun ki ileri de babanne annane olunca torunlar da okusun vs.vs.vs.yani unutulmamak için...
      Weiss ich nicht, ob ich eine Hexe bin? Manchmall...Hatte gerne etwas verzauberen können :))))))
      Çok memnun oldum ve sizi de takibe aldım.Sevgiler...Thüss

      Sil
    2. Ne demek becerebiliyor muyum? Kesinlikle gereksiz bir soru bana göre. Ben çok keyif aldım yazınızdan. Çok içten söylüyorum. :)
      Schön dich kennenzulernen Frau Manchmalhexe... :) Ausserdem, du verzauberst ja schon hier, mit deinen Wörtern?! ;)
      Tschüssi... :)

      Sil
    3. Sehr vielen dank führ deine kommentar.Sehr schön auch dich kennenzulernen.Danke danke danke....

      Sil
  4. Duygu ve düşüncelerime tercüman olan harika bir yazı!

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel yazmışssınız.Muhalif bir bloğumuz daha oldu galiba ,çok sevindim:) teşekkürler cesaretlilere,tebrik ediyorum sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim yorumunuza,çok mutlu oldum.Sevgiler...

      Sil