11 Kasım 2014 Salı

BİLİN İSTEDİM...





BU YAZIMI OKUYAN HERKES BİLSİN Kİ;


Ben,Ülkeme bağlı soyumu sopumu iyi bilen, üzerinde yaşadığım toprağımı iyi tanıyan,son zamanlarda ATATÜRK'e daha da bir hayran bir TÜRK'üm.

O bir KAHRAMAN'dı.Kesinlikle onu daha fazla yüceltmeye çalışmıyorum ki fazlasıyla hak ediyor.Hak etmeyenler kendilerini mala, mülke, paraya, SARAYLARA gömmüşken.Kefenin cebi yok hatırlatmak isterim.Yaptıklarımızla anılacağız.
Vefatının ardından 76 yıl geçmiş olsa da hala O'na koşuyoruz,hala O'nu anıyoruz.Aldığımız her nefesi O'na borçluyuz.

Çok değerli bir arkadaşım Facebook sayfasına aşağıdaki yazıyı yazmış.Daha fazla yazacak kelime kesinlikle mümkün değil.Kısa ve NET.




''O'nu sevmeye mecbur değilsin elbette. İstediğini sever istediğini beğenirsin kim karışır. Ama eğer İngiliz olsaydın ya da ne bileyim bir Yunan olsaydın elbette sevemezdin. Sevmek için bir bahanen olmazdı. O'nu Yunan sevmez İngiliz sevmez İtalyan sevmez. Canlarını yaktı çünkü. Ben seviyorum. Çünkü bana üstünde yaşayacağım bir ülke verdi. Tıpkı babanın evladına bıraktığı toprak gibi. Elbette sevme sen. Dil uzat umursamazca. Belli ki bu ülkede yaşamak seni rahatsız etmiş. Din olgusu ile saldır O'na. Başka neyi sömürebilirsin ki . Ülkede camii yok imam yok hatip yok ya ! Kim dinini özgürce yaşamıyor ki bu topraklarda. Sana ne O'nun içtiğinden sana ne O'nun oynadığı oyundan. Her kul gibi O'da günahsız değil ki. Peygamber hiç değil hele. O bir lider O bir siyasetci O bir asker hepsi bu. Kim dedi sana o bir Put diye kim aklına girdi bu kadar basitce. Her ülke liderini saygıyla anarken bana neden fazla olsun bu. Sen düşünmeden saldır ama kimin umurunda. O hayattayken bile vardı senin gibi düşünen. Ama dedim ya tıpkı Yunan gibi İngiliz gibi İtalyan gibi sende sevme O'nu. Ama UNUTMA BU ÜLKEDE YAŞAYACAKSAN YA SEVECEKSİN YA DA TERK EDECEKSİN. Tıpkı babanın evi gibi....''



                                                                                             TANDOĞAN AYDEMİR



8 yorum:

  1. Sevgili Nur ,
    Yazımı paylaşmana çok memnun oldum.Teşekkür ederim. Bir kibrit çöpü çok kolay kırılır ama bir deste kibriti kırman imkansızdır. Ya tek çöp oluruz ya da bir deste. Bu kırılıp parçalanma ya da bütün kalma isteğimize bağlı. Hani araçların arkasına yazarlar ya "BABAM SAĞOLSUN". Acaba bizlerde "ATAM SAĞOLSUN" mu yazsak bu topraklara.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yorum için çok teşekkür ederim.Bence de ATAM SAĞOLSUN çok uygun olur.Ohoooo ne kıyamet koparırlar bilemem artık.

      Sil
  2. Evet doğru...Zaten Peygamberimizle-Atamızı kıyaslamalarına ve bizi de taraf göstermelerine gıcık oluyorum. Bu konu ile ilgili bende 2 satır yazdım blogumda...Anlayana...Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Oh eline sağlık, yüreğin sağlık, kalemine sağlık hem senin, hem Ayşegül hanımın. Bu güzel iki yazıya yorum yapılmaz olsa olsa tebrik edilir diyor ve ikinizi de tebrik ediyorum. Sevgilerimle.




    not: Nur'cuğum yorum gönderirken kelime doğrulamaız isteniyor hani kutucuk çıkıyor, robot olmadığınızı kanıtlayın diyerek dört rakamı kutucuğa yazmamız isteniyor ama gözlükle bile zor seçiyorum rakamları, yani pıt diye yorum gönderemiyorum zor oluyor, arzu edersen ayarlardan - yorum ayarlarına girip kelime doğrulama seçeneğini kaldırabilirsin, yalnız o zaman da yorumların otomatik yayınlanmasın istersen yorumlara onay verilmesi seçeneğini işaretle ki, yorumlar sen onayladıktan sonra yayınlanır ve böylece istemediğin yorumlar haberin olmadan otomatik yayınlanmazlar.

    YanıtlaSil
  4. pardon zaten onaylama varmış :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarı için teşekkürler hemen ayarlarımdan düzeltme yapacağım.Sık mesaj alan biri olmadığımdan eee kendi kendime de mesaj yollamadığımdan nasıl mesaj aldığımı bilmiyordum.Devam ederse düzeltememişim demektir tekrar beni uyarır mısın? Sevgiler :))))

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Canım, olmuş ekledim seni :)) Hoşgeldin ve sabırsızlıkla yazılarını bekliyorum.

      Sil