14 Nisan 2014 Pazartesi

BENİM BİR DOSTUM VAR




MERHABALAR,


Mutlu bir hafta dileyerek başlıyorum yazıma.
Bugün sizlere benim için çok kıymetli olan arkadaşlarımın bir tanesinden bahsedeceğim.

GÜRAY...

Onu kızım ilkokula başladığında tanıdım.Oğlu ile kızım aynı sınıfta beraber okudu ,sekiz yıl. Ben o zamanlar çalışmıyordum. Depremden dolayı memleketime dönmüştüm.Depreme kadar Yalova'da oturuyordum. Deprem demişken onunla ilgili bir yazı da yazmam gerekecek.

Güray, devlet dairesinde çalışıyor. İnanılmaz enerjisi olan çok güçlü akıllı bir kadındır. Zaten onda ki ışığı görmemek için kör olmak lazım.
Dün tekrar uzun bir süreden sonra bir araya geldik.Uzun bir süre çünkü o devlet dairesinde şu anda Müdür ben özel sektörde çalışıyorum saatlerimiz uymuyor. Benim boş günüm sadece pazar günü; ki ben birazcık temizlik takıntısı olan bir insanım,denk gelemiyoruz bir türlü.
Bana dün tekrar pozitif enerjisini geçirdi . Yine duruşumu düzeltti hayata karşı. O benim can dostum.

Dört beş yıl kadar yan yana sitelerde oturduk.Çocuklarımız aynı servisle okula gidip geldi. Ah rahmetli annesini ne çok severdim. Annesi de mükemmel bir insandı Nurlar içinde olsun ''Ayşe Teyze'' okuma yazma bilmezken parayı tanımazken eşini kaybetmişti genç yaşında. Çocuklarıyla baba evine dönmek zorunda kalmıştı. Çocuklarıyla sığamadı baba evine eski zamanlar işte. Tesadüfen İş Bankası'nda işe girdi ve hemen bir ev tutup taşındı. Güray en küçük çocuğuydu ve Güray annesine çok düşkündü. Ayşe Teyzem Güray'la yaşıyordu. Rahmetli Hacca da gitmişti. Hacılığına gitmiştik genç kız gibiydi bir güzellik gelmişti yüzüne. Ah Ahhh çok severdim onu, bana nasihatlerini de hiç unutmam. İyi ki de tanımışım ne mutlu bana.

Güray hakkında yazabileceğim o kadar çok şey var ki;

Asla yalan konuşmaz ve asla hiç kimsenin arkasından konuşmaz.Yüzüne her şeyi açıkça söyler ve aynısını bekler. Bir şeye  söz vermişse mutlaka yapar. Feminen bir tarafı vardır ve ağır basar o yüzden tanısın tanımasın tüm kadınları ve kadın haklarını şiddetle savunur. Biraz paniktir , çocukları küçükken ufacık hastalıklarda bile doktor kapılarını aşındırırdı. Asla onun yanında hesap ödeyemezsin, ödettirmez.Köpeklerden deli gibi korkar. Hiç unutamam bir sabah okul servisi arıza yapmıştı çocukları beraber okula götürüyoruz önümüze bir küçük köpek çıktı bir baktım Güray yok ,kayboldu :))).Etrafıma bakındım ki ara sokağa dalıp depar atmış ayakları görünmüyor bir elinde de oğlu.Gülmekten yürüyememiştim arkasından.

Biz çocukların okulunda idareye karşı bir öğretmen değişikliği sebebiyle direnmiştik. Adımız çıkmıştı okulda direnen veliler diye :))) Yalnız değildik tabii neredeyse tüm sınıfın velileriyle direnmiştik ama Güray ve ben öne çıkmıştık.Biz hala çok iyi görüşürüz veli arkadaşlarımızla çünkü hepimizin ilk çocukları o yıl okula başlamıştı ve aynı yaşlardaydık. Çok keyifli güzel günlerdi.

Güray canım benim sen arkadaştan öte DOST oldun bana. İyi ki varsın iyi ki arkadaşımsın.Doğrudur her başım sıkıştığında senin yanına koşuyorum.Senin engin hayat görüşün benim her zaman ışığım oldu.Sen her zaman beni olumlu etkiledin.Sen her zaman bana destek oldun.Canım arkadaşım seni çok seviyorum ve işte senin hakkında da yazdım :))) Eksik yazdım valla sen bunlardan çok daha fazlasısın.



  YANINDA HUZUR BULDUĞUNUZ İNSANLARI SAKIN BIRAKMAYIN SIKI SIKI SARILIN.

                                                                                      

                                                                                                 HEXE   -   NUR :)










2 yorum:

  1. Her zaman görüşülmese de hatta üzerinden yıllar geçse de aynı bulmak çok önemli :)
    Ne güzel bi dostlukmuş sizinki de :)
    Daimi olması dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şeyma, çok teşekkür ederim.Dilerim sizin de dostluklarınız daimi olur.Bir dost kazığı yedim ama onu da başka bir yazımda anlatacağım.Sevgiler :))

      Sil